torstai 23. kesäkuuta 2011

Pentuja ja näyttelmiä

Meidän pennut ovat taas kasvaneet ja kaunistuneet hurjaa vauhtia. Leikit rupeavat hurjistumaan ja lapsoset opettelevat kovasti koirien kieltä äitinsä ja muiden koirieni johdolla. Eilen kävimme ensimmäistä kertaa ulkoilemassa ja tiimi kyllä aluksi istui ainoastaan äitinsä helmoissa. Nopeasti rohkaistuivat haistelemaan uutta ympäristöään ja jopa leikkimään; lopputuloksena neljä tyytyväistä schapparivauvaa nukkumassa vierekkäin meidän terassilla.

Tällä viikolla pennut ovat myös aloittaneet luoksetulo- ja seisomisharjoitukset. Hyvin on sujunut kun ollaan käytetty superherkkua; maksamakkaraa. Pojat tulevatkin jo hienosti luokse ilman maksistakin, tytöt vain maksiksen kanssa. Camilla on paljon tehtävää Sterren kanssa :-). Kaikki pennut ovat rakenteellisesti sopusuhtaisia ja kauniita (ainakin vielä) ja purennatkin on ok. Sterlingin purenta on aavistuksen yläpurennan puolella, mutta toivotaan että korjaantuu.
Kaikki pennut reippaita ja avoimia.

Meillä kävi myös ekat vieraat tällä viikolla. Veljeni Häte ja meidän tosi hyvä kaveri Erika (EC) kävivät tiistaina ja viipyivätkin meillä koko päivän. Mukana olivat myös Erikan vehnis Hippu ja Häten shih tzu Ada. heidän olisi kai tarkoitus ruveta jossain vaiheessa kasvattamaan shih tzuita ja vehniä Golden Tzu-nimellä. Saa nähdä toteutuuko hanke ikinä : D!
Eilen kävi Saara, ilman koiria tällä kertaa. Saaran kanssa käytiin astuttamassa Badi ja siirryttiin sitten meille. Saaran avulla otettiin poseerauskuvat kaikista neljästä.

18.6 oli täällä suomessa näyttely, jonne mä en nyt sattuneista syistä lähtenyt. Saara oli kuitenkin kiltti ja otti Badin, Riisin ja Hymyn sinne mukaan. Santun tuokkimina Badille ERI3, Riisille EH ja Hymy oli väärin ilmottu avoimiin joten tuloksena EH.

Tänään sitten lähdettiin aamusta ajelemaan kohti Dammen ja les idiotsin järkkäämää ryhmistä. Bortsut oli vasta myöhään iltapäivällä, schapparit ja ponit melko aikaisin.  Poneissa ja schappareissa tuomarina Julia, joten saman kehän laidalla oltiin koko päivä. 10:15 alkoivat schapendoesit. Merri ja Jinne esiintyivät kumpikin kauniista ja molemmat saivatkin ERIn. Merri oli lopulta, ainoana uroksena, ERI1 PU1 VSP ROP-jun ja Jinne ERI1 PN2 kolmesta nartusta. Voiton nappasi minun Saaralle sijoittamani Oodi ja Ayda sai EH:n ollen nuokkujen toinen.
Ponit olivat vasta puoli yhdeltä ja niissä osallistujia oli vain kolme, kaikki narttuja. Via esiintyi kehnosti saaden EH:n. Viivi oli ERI2 PN2 ja voiton vei Pinnin sisko, Cherry.

Arvostelut
Merri – ERI1 PU1 VSP ROP-jun
"Erittäin kaunis, kevyt rakenteinen uros. Rodunomainen pää, jonka asento on korkea erinomaisen kaulan ansiosta. Runko on hieman pitkähkö, mutta erinomaisen kevytluustoinen. Erinomaiset lanne ja lantio. Erinomaiset, hyvin kulmautuneet raajat. Erinomainen karvanlaatu ja kaunis väritys."

Jinne – ERI1 PN2
"Rakenteeltaan kevyehkö narttu jolla on hieman liian raskas takaosa. Hyvä pää, johon toivoisin hieman parempaa otsapengertä. Erinomaisen pituinen ja hyvin kehittynyt kaula. Erinomaisen mittainen hyvä runko-osa. Toivoisin viistompaa lannetta ja kehittyneempää rintakehää. Hyvät raajat. Erinomainen turkki ja hyvä väritys."

Pinni – EH1
Hieman maskuliininen ensivaikutelma. Hyvät mittasuhteet. Ok pää. Hyvä, suorakaiteinen runko. Ok säkä. Voisi olla tasaisempi ylälinja. Vatsalinja saisi kohota enemmän. Ok raajat."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti